Menu

Doua lansari la apa: traversarea Snagovului si platforma GalantOM.

Postat de Andrei Rosu pe 15 iunie, 2013

Cand lucram la calendarul meu de evenimente sportive pentru anul in curs, aveam in plan si o sesiune de inot de anduranta. Obligatoriu in ape deschise (unde maximul meu inotat a fost de 4500 m, la Aqua Challenge 2012) si pe distanta mai mare de 10 km – cat a fost maximul inotat pana in prezent, la Snagov Ultra Swim (februarie 2013). Motivul il reprezinta, bineinteles, pregatirea fizica si, mai ales, mentala, pentru Triple Iron-ul din noiembrie si pentru ce va mai urma dupa aceea (am planuri mari in anii urmatori… :)).

Antrenament SnagovSi, pentru ca in Romania nu stiu sa existe evenimente organizate pe distante mai mari de 10 km, am decis sa initiez propriul challenge. Daca iarna trecuta am parcurs o mare parte a lacului Snagov cu bicicleta, m-am gandit ca ar fi dragut sa incerc sa il traversez si inot. Iar daca la urmatorul inghet il voi parcurge si in alergare, pot sa spun ca am terminat un triatlon pe Snagov… 🙂

Distanta lacului (conform Wikipedia) este de 16.5 km (de la DN1 la 101C), deci ideala pentru planurile mele actuale. Asa ca primul pas a fost sa gasesc o data potrivita pentru aceasta incercare. Lucru deloc simplu, avand in vedere ca:

– apa nu trebuie sa fie prea rece (risc de hipotermie) sau prea calda (prea multa vegetatie);

– in weekend, lacul este plin de ambarcatiuni de agrement;

– data trebuie sa fie convenabila si pentru partenerii implicati in acest proiect (echipa de suport, etc.)

Din fericire, am gasit o ‘fereastra’ pe 21 iunie (vineri), asa ca am demarat proiectul… In linii foarte mari, aveam nevoie de:

– niste prieteni buni (si nebuni!), care sa ma ajute cu un caiac si cu sfaturi; ca de obicei, Aventuria a fost la inaltime (merciiii!).

– o echipa de suport, formata din oameni cu experienta si rezistenti la frig, caldura, monotonie, tantari etc. Vor fi alaturi de mine, in caiac si intr-o barca, Gabriel Solomon si Victor Rosu (varul meu, care a facut parte si din echipa de la Double Iron Florida).

– un plan (research-uri, vizite la ‘locul faptei’, checklist de echipament, nutritie, hidratare, to do-uri etc. ).

1371213914.33Intamplarea fericita face ca tocmai in aceasta perioada sa se lanseze o plaforma de donatii destinata ONG-urilor, respectiv GalantOM. Este un proiect in care cred foarte mult si sunt sigur ca va deveni, in scurt timp, o platforma mai populara in Romania decat clasicul Justgiving. In plus, imi va da un  plus substantial de motivatie si energie pe parcursul traversarii Snagovului! O scurta descriere a platformei, primita de la cei care o dezvolta: „GalantOM este un OM care este mereu dispus să ajute pe altii, in mod dezinteresat; generos; darnic; marinimos. Noi credem ca sunt multi astfel de oameni in Romania. Din acest motiv am creat aceasta platforma destinata ONG-urilor, pentru a usura modalitatea prin care un GalantOM poate dona sau face strangere de fonduri.”

Cei de la GalantOM m-au intrebat daca pot testa aceasta platforma cu ocazia traversarii mele a Snagovului si, evident, am zis DAAAA!! Fiind sub influenta proaspat desfasuratului Cros al Padurii, am ales sa sustin pe aceasta platforma cauza Padurii Copiilor, pentru ca va invit cu drag sa donati. Obiectivul meu: sa strang cate 100 RON pentru fiecare kilometru inotat. Donatiile se fac AICI, preferabil incepand de luni, 17 iunie. Avand in vedere ca donatiile se vor face in perioada de test a platformei, va rog sa fiti indulgenti (desi nu cred ca vor fi probleme…).

Asadar, dragi cititori ai acestui blog, pe 21 iunie mi-am luat zi libera si voi traversa – inotand, fara pauze – lacul Snagov. La cativa metri de mine vor fi Gabi (in caiac), Victor (in barca) si – in apa, pe post de pacemaker – colegul meu Gabi Draghici (cel din prima poza a acestui post), care urmeaza sa ia startul, peste doar 3 saptamani, la Ironman Frankfurt (finala campionatului european). Ca fapt divers, Gabi D. a inceput sa se antreneze pentru Ironman de abia in urma cu un an si i-am promis ca trag de el pana il conving sa se inscrie la un Double Iron, preferabil la cel organizat in Mexic, in paralel cu Triple-ul; ca sa avem si noi, romanii, o delegatie… :)))

Nu stiu in cat timp voi termina challenge-ul din 21 iunie (probabil vreo 8-9 ore, daca vantul va fi potrivnic, sau 6-7 ore, daca vantul va fi cu noi :)) si nici daca asta va reprezenta o premiera nationala sau nu (pe net nu am gasit informatii despre traversari integrale – in inot – ale acestui lac), dar traversarea Snagovului va fi, cu siguranta, o noua ‘piatra de hotar’ pentru mine, respectiv ‘borna’ celor 10 mile…

Revin cu informatii despre acest subiect!

PS -pe 21 iunie se implinesc 1 an, 11 luni si 3 saptamani de cand am inceput antrenamentele de inot… 🙂

Snagov

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (3)

3 răspunsuri la “Doua lansari la apa: traversarea Snagovului si platforma GalantOM.”

  1. […] bucur foarte mult că primul fundraiser de pe această nouă platforma este Andrei Roşu. El va înota vinerea această de-a lungul Snagovului, aproape 16km, pentru Pădurea Copiilor. În […]

  2. […] bucur foarte mult că primul fundraiser de pe această nouă platforma este Andrei Roşu. El va înota vinerea aceasta de-a lungul lacului Snagov, aproape 16km, pentru Pădurea Copiilor. […]

  3. […] lansat Galantom cu ocazia ultramaratonului de înot a lui Andrei Rosu. A fost o lansare pe cinste, pe lângă performanţa atletică Andrei reuşind să strângă 1,860 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *