Menu

Invitatie la triatlonul din Abu Dhabi.

Postat de Andrei Rosu pe 16 decembrie, 2013

Prezenta noastra, a romanilor, la evenimentele sportive pentru amatori organizate in afara tarii nu mai surprinde pe nimeni. Cel mai recent exemplu este Maratonul de la Roma, unde Romania ocupa locul 10 (din 102 tari reprezentate) ca numar de participanti inscrisi pentru editia 2014!

RL21599-1-500x332Am observat ca tot mai multi alergatori isi organizeaza vacante (sau „city-break”-uri) in jurul unor maratoane sau triatloane si, astfel, se asigura ca vor avea un concediu frumos si activ… Tocmai de aceea, lansez o invitatie – de aceasta data pentru triatlonisti – de a participa la un eveniment foarte interesant care va avea loc in Emiratele Arabe Unite anul viitor, pe 15 martie: Abu Dhabi International Triathlon.

Care ar fi motivele pentru care merita sa participam la acest triatlon? O sa le mentionez pe ale mele:

macca7-300x2001. Sansa de a pedala alaturi de legende ale triatlonului international (editia de anul trecut a avut la start ‘grei’ precum Cris ‘Macca’ McCormack (multiplu camion mondial), Frederick Van Lierde (proaspat castigator la Kona si care tocmai a confirmat prezenta), Alistair Brownlee (campionul olimpic al lumii) si multi altii. Probabil ca este singurul triatlon din lume, in afara de finala campionatului mondial Ironman din Hawaii (la care nu cred ca voi ajunge prea curand :)), in care as avea aceasta posibilitate. Ca sa fac o gluma, daca as fi participat (si terminat) editia de anul trecut a triatlonului din Abu Dhabi, m-as fi putut mandri toata viata cu faptul ca l-am invins pe ‘Macca’ (acesta a abandonat dupa ce si-a rupt un deget la proba de inot si o roata de la bicicleta la proba urmatoare) :).

2. Un concurs aflat in calendar la inceputul primaverii ma va tine ‚in priza’ intreaga iarna, deci nu sunt sanse ca bicicleta si trainerul sa se umple de praf. Si nici eu sa ma intorc la canapea, sorici si bere :).

3. Se anunta o iarna friguroasa, asa ca 4-5 zile de caldura si plaja nu au cu ce sa dauneze :).

4. Traseul probei de bicicleta este unul foarte spectaculos, care include si un circuit de Formula 1.

5. Din testimonialele citite pe forumuri si bloguri de triatlonisti, organizarea acestui concurs este una exceptionala.

6. Nu am vizitat Abu Dhabi si Dubai – orase aflate pe lista mea cu locuri de vizitat in aceasta viata.

abu-dhabi-2012-bike7. Emiratele Arabe Unite reprezinta una dintre putinele destinatii ‘exotice’ in care se poate ajunge din Romania zburand cu o companie ‘low-cost’; de curand, Wizz Air lansat curse spre Dubai, pretul biletelor fiind in jur de 100-150 de euro. Zborul dureaza in jur de 5 ore.

Cateva informatii pentru cei interesati.

> Puteti alege intre cele 3 distante oferite (individual sau, pentru probele mai scurte, stafeta):

Distanta ‚lunga’: 3 km inot, 200 km bicicleta, 20 km alergare.

Distanta ‚scurta’: 1.5 km inot, 100 km bicicleta, 10 km alergare.

Distanta ‚sprint’: 750 m inot, 50 km bicicleta, 5 km alergare.

> Pentru intrarea in Emiratele Arabe Unite este necesara viza. Aceasta este destul de scumpa (in jur de 120 de  euro :() si se poate obtine prin Wizz Air, dar – dupa cate am vazut pe net, pasagerii nu au fost multumiti de acest mod de obtinere, deci este recomandabil sa o obtineti printr-o agentie de turism.

abudhabi1> Abu Dhabi se afla la 90 de minute de Dubai (cu masina, pe autostrada), deci nu are sens sa cautati zboruri Bucuresti – Abu Dhabi (nu exista zbor direct, iar cele cu escala dureaza si costa mult). Merita sa inchiriati o masina (Wizz Air ofera si aici preturi bune, de la 20 de euro / zi), preferabil hatchback (cu 5 usi), pentru a rabata bancheta din spate si depozita bicicleta.

> Concursul are loc sambata 15 martie, iar Wizz Air are zboruri joi, sambata si marti. Va recomand plecare joi 13 martie, cu intoarcere marti 18 martie. Veti lipsi de la birou doar 3 zile!

65012-large_2013AbuDhabiTri2> Pentru cazare in Abu Dhabi, alegeti un hotel in zona Corniche (acolo va fi startul / finish-ul). Pentru oferte excelente, incercati site-ul Hotwire (un site de blind-booking) in combinatie cu Bidgoggles (pentru a afla numele hotelului pe care urmeaza sa il rezervati pe Hotwire) – veti avea o surpiza foarte placuta (gasiti hoteluri de 5*, care de regula costa 5-600 de dolari pe noapte, la doar 80-90 de dolari; sau hoteluri de 4* la 30-40 etc.). Evident, daca veti calatori impreuna cu un prieten, puteti imparti costul cazarii (si al masinii).

Taxa de inscriere variaza intre 70 $ (proba de sprint), 123 $ (proba scurta) si 180$ (proba lunga).

Transportul bicicletei cu avionul implica un cost suplimentar (in jur de 80 euro dus-intors). Bicicleta trebuie demontata si impachetata intr-o cutie (preferabil una profi – gasiti de inchiriat la Aventuria, dar trebuie sa va grabiti, pentru ca au mai ramas doar 3 nerezervate in perioada respectiva…).

Temperatura apei si a aerului in acea perioada este destul de ridicata (22-24 apa marii, 30 de grade aerul). Utilizarea wetsuit-ului este optionala.

Pana acum, suntem 3 romani inscrisi (plus alti doi care sunt „in curs de inscriere”) si va invit cu drag sa marim grupul. Va stau la dispozitie cu informatii suplimentare!

Pe curand! (ma’a as-salāmah :))

1-Credit-TCA-Abu-Dhabi

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (3)

3 răspunsuri la “Invitatie la triatlonul din Abu Dhabi.”

  1. Dan Duma spune:

    Cum ai facut public faptul ca vei participa, imediat a sosit si confirmarea participarii campionului.
    http://triathlete-europe.competitor.com/2013/12/17/van-lierde-to-start-2014-season-in-abu-dhabi
    Bring on your A Game! 🙂
    Mult succes!

  2. […] ramas 10 saptamani pana la startul triatlonului international din Abu Dhabi. De la data postarii invitatiei pe blog, grupul de romani care vor participa la aceasta competitie a ajuns la 7 (plus doi care se mai […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *